TERRA VENATOR

Tysk jaktterrier i Blekinge

Blog Post New Entry

Mer grisjakt

Posted by tjtcato on December 9, 2012 at 1:45 PM

Vi var 7 man som trotsade kylan idag, termometern visade på dryga -14 grader och klart väder. Första såten gjorde Hilma ett rävdrev som tyvärr gick mer eller mindre rakt ut ur marken neråt Hjälmsa. Hasse fick skjuta en fin löskeräv. Efter detta hände tyvärr inte så mycket mer. Vi avbröt, fikade och la upp taktiken inför andra såten. Ola gick på från smedjan i Trånhem och jag gick med Cato från lilla Björkeryd. Jag skulle gå över en mosse och Cato drog iväg med huvudet högt rakt över mossen. På andra sidan mossen stod en gran, cato sprang rakt fram till grannen. Sekunden senare flyger ett vildsvin ut från granen, Cato vrålar som ett lejon och hinner nästan ifatt grisen över mossen innan den viker upp i skogen. 250 meter längre in i en granplantering blir det stopp, Samtidigt så ser jag en gris som smyger iväg på andra hållet från samma gran. Jag börjar gå mot Cato's position och kommer till slut fram och kan avsluta.

Cato med sitt svin

Nästan samtidigt får Ola skjuta en gris för Sigge i norra delen av såten. Jag kopplar Cato och går iväg från den fällda grisen en bit innan jag släpper loss honom igen. Han får ganska snabbt fatt i den andra grisen som sedan jagas med stor passion i en dryg timme. Jag får under detta drev två ärliga skottchanser och lyckas tyvärr sumpa det båda gångerna. Under tiden så har en annan gris blivit påskjuten och Sigge går efter grisen på löpan. Den går raka vägen ner till Lillagärde och sedan söderut. Jag lyckas få tag på jakträttsinnehavaren och vi får klartecken att följa efter. Precis innan Bräkneån går svinet över vägen igen och ner i bräsket mellan åkrarna. Vi postar ut men ganska snart ropar Ola på radion att jag ska ta med mig Cato och komma. Sigge är nu ordentligt trött efter att ha gjort ett långt, bra spårjobb. Jag tar mig ner till Ola bland buskar och sly, vi går en liten bit på löpan tills jag ser att Cato är med på noterna sedan stryker jag kopplet, hunden far iväg och en bit längre fram precis på slänten upp till åkrarna får han tag i grisen. Efter lite tumult och en flatbom av mig så drar det iväg ytterligare ca 60 meter innan Cato hinner ifatt och tar grisen. Jag går dit och kan äntligen få livet ur svinet. Hundarna gjorde ett kanonjobb idag och det kändes riktigt bra att få tag på denna gris.

Det satt långt inne men till slut fick vi tag på den skammade grisen

En skada som nästan alltid borgar för ett svårt och utdraget eftersök

 

Tre grisar och en räv blev dagens resultat

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Recent Videos

4025 views - 0 comments
3927 views - 0 comments
3857 views - 1 comment
4572 views - 0 comments